Catering dietetyczny Warszawa

Fosfor w organizmie
Fosfor w organizmie – co trzeba wiedzieć
17 stycznia 2018
Siedzący tryb życia
Siedzący tryb życia – co warto wiedzieć
4 lutego 2018
Catering dietetyczny Warszawa

Catering dietetyczny Warszawa – warto czy nie?

Przynoszenie pudełek z jedzeniem do pracy znowu stało się modne. Jakiś czas temu własne kanapki czy sałatki zdawały się być obciachem, wszyscy natomiast chętnie wychodzili na lunch poza miejsce pracy. Dziś ta tendencja znacząco osłabła, a do łask wróciły własnoręcznie przygotowywane posiłki, bądź pudełka dowożone przez firmy cateringowe. Catering dietetyczny Warszawa kusi coraz więcej osób. Skusiła się także bliska mi osoba. Poniżej podsumowanie jej kilkutygodniowej przygody z dietą pudełkową.

Prawdziwy wysyp firm cateringowych

W Warszawie działa wiele firm cateringowych. Zapotrzebowanie rynku jest jednak na tyle duże, że ciągle powstają nowe. Można zatem zamawiać i testować do woli. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Nie tylko ci, którzy chcą schudnąć, ale również ci, którym zależy na utrzymaniu wagi, zdrowym odżywianiu, bądź zwyczajnie nie mają czasu i/lub ochoty na zakupy i codzienne gotowanie.

Catering dietetyczny Warszawa (sprawdź ofertę na lightdiet.pl) to nie tylko posiłki dla mieszkańców stolicy, ale również okolicznych miejscowości. Obecnie pudełka z jedzeniem dowożone są naprawdę daleko. Większość firm cateringowych wyznacza strefy darmowej dostawy, ale bez problemu, choć zwykle za dodatkową opłatą, dostarcza jedzenie pod adres spoza wyznaczonej strefy.

Catering dietetyczny Warszawa – dlaczego warto?

W ocenie bliskiej mi osoby warto skorzystać z cateringu dietetycznego. Może nie pierwszego lepszego, ale na pewno z oferty firm oferujących diety o rozmaitej kaloryczności, firm otwartych na dialog, firm oferujących konsultację z dietetykiem.

Dlaczego warto spróbować?

Przede wszystkim dlatego, że catering dietetyczny Warszawa naprawdę pozwala schudnąć. Klient otrzymuje pięć posiłków o określonej kaloryczności. Zjada zatem na tyle mało, by chudnąć, a jednocześnie na tyle dużo, by odbywało się to w zdrowym tempie. Posiłki są zbilansowane, złożone z produktów z każdej z grup ujętych w piramidzie żywienia. Ilość i objętość posiłków także przyczynia się do utraty kilogramów. Nie o dziś bowiem wiadomo, że najzdrowiej jest zjadać pięć małych posiłków w trzygodzinnych odstępach.

Jedzenie jest zdrowe, ale i smaczne. Gdyby nie było smaczne, prawdopodobnie firmy cateringowe szybko straciłyby klientów. Na plus jest także to, że posiłki pakowane są w wygodne pudełka, które można wszędzie ze sobą zabrać, a w razie potrzeby wstawić do kuchenki mikrofalowej. Część posiłków wymaga bowiem podgrzania. Jeśli to niemożliwe, nadaje się do spożycia na zimno, ale nie każdemu to odpowiada.